Пхова - курс за пренасяне на съзнанието по време на смъртта

Ретрит център Виница, Варна, България

27-31 Август 2013г.

Ранна регистрация и тази за храна приключи.
Курсът започва на 27 Август със сутрешна сесия!

Регистрирай се от тук!

Какво е Пхова?

Практиката Пхова е една от най-дълбоките (силни) практики на Тибетския Будизъм. Чрез тази практика човек се учи да пренася съзнанието си по време на смъртта в състояние на висше блаженство, в сърцето на Буда на Безграничната светлина (санскр. Амитаба). По този начин се подготовяме за момента на собствената си смърт.


Това лято ние имаме изключителната възможност за осъществим тази практика по време на шест дневен ретрит с Лама Оле Нидал, упълномощен учител от традицията Карма Кагю. Той е преподал този метод на стотици хиляди хора по целия свят.


Курсът е подходящ, както за напреднали практикуващи, така и за хора, които тепърва започват. По време на курса ще запознаете с детайлите за процеса на смъртта така, както ги разбира Будистката традиция и ще се научите как да помагате на другите в момента на тяхната смърт.


За да се включите в курса, е необходимо да направите подготвителна практика с Буда на безграничната светлина. Моля, обърнете се към най-близкия до вас будистки център, за да получите обяснения и текста на практиката.

Кога ще се проведе?

Курсът ще се проведе от 27 до 31 август и е част от Балканското турне на Лама Оле Нидал. Турнето започва с курс в Загон - ретрит център в Румъния, продължава с Пхова курс - ретрит център Виница в България и завършва с курс в Карма Берчен Линг - ретрит център в Гърция.

Мястото

Пхова курсът ще се проведе в Ретрит център Виница. Центърът е разположен на 15км. южно от град Варна. Разпростира се върху 25хил.кв.м. площ, на високо плато със 108 градусова спираща дъха гледка към морето. В близост е до плажната ивица на Черно море.

Цени

Цената за ранната регистрация е 210лв. без храна и 300лв. с включена храна. Редовната цена след 15 Август ще бъде 263лв. без храна и 353лв. с включена храна.

Краен срок за заявяване на храна - 15 Август

Регистрирай се за Пхова курса!

Настаняване

По време на курса може да спите в собствена палатка. За целта е организирано приятели да ви посрещнат и насочат към мястото, обособено за разполагане на палатки.


Имате възможност да наемете стая в хотел или къща за гости, тъй като Ретрит центърът е разположен както в близост до вилна зона, така и до самия град. Приятели от местната сангха може да ви съдействат за намирането на стаи по наем.

Транспорт

До Варна

Самолет - летище Варна е разположено на 8км. от центъра на града. Влак - тук може да проверите разсписанието на влаковете, които отиват до Централна гара Варна. Автобус - Разсписание

До Ретрит център Виница

Собствен транспорт - Карта градски автобус - автобус N31 от ЖП гарата и центъра на града Шатъл преди и след курса
  • - от летището, цена - 14лв
  • - от автогара и жп гара, цена - 14лв.

Шатъл по време на Пхова курса

Между сесиите по време на курса, ще бъде подсигурен транспорт до най-близкия плаж - курортът Св.Св.Константин и Елена. Цената е 4лв. в двете посоки. Допълнително, приятелите от местната сангха ще ви съдействат при нужда от такси.

Детска градина

За децата над 2-годиша възраст има организирана детска градина. Ще бъде подсигурен човек, който да се грижи за децата в определени часове. Цената е 2€ на час.

Свържете се с нас

Ако имате повече въпроси, може да се свържете с нас: info@diamondway.bg